Dagens jobboutfit

Jobbar idag, och det snöar!? Usch!

Inte kul, tur att jag är inne mycket :)

Bjuder på en dagens outfit! Kulan syns nu även med kläder på! Höhö.

Shopping :)

Var i stan idag, hittade 2 söta bodys :)

Vecka 23

Tiden går undan, vecka 23 idag!

Kroppen:

Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet:

Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Onsdag

Idag var vi som sagt på ikea, vi var där precis vid 10 när det öppnade, så det var lugnt och skönt. Ingen av oss fick damp, vilket vi brukar få på ikea ;)

Ingenting fick vi med oss heller, för ovanlighetens skull. Eller nu ljög jag faktiskt! Vi handlade för hela 29kr! En burk som jag kan ha kaffe i. Den förra var inte bra då kaffet fick konstig smak av den. Hihi!

Sen hämtade vi ut gratis babyboxar, som jag visade i ett tidigare inlägg. Fick åka igenom halva sthlm för den ena känns det som. Den var slut överallt!

Sen blev det bråttom hem, det skulle komma folk och hämta bl.a utemöblerna och ett gammalt tvspel. Alla nöjda & glada!

Sen gick luften ur mig helt, så D fick hämta en kebabrulle åt mig. Den satt inte helt fel! ;)

Nu blir det sängen och försöka sova lite, jobbar 07-21 imorgon.. :)

Magbild vecka 22

Dags att ladda upp ny magbild, 2 veckor sen sist, har hänt en del!

Babyboxar

Älskar babyboxarna man kan hämta ut på olika affärer.. <3

Hämtade ut 2st idag..

 

 

 

Man fick med blöjor, nalle, nappar, våtservetter, tuggummi, skedar, amningsinlägg, hud&badprylar.. :)

Kväll

Jobbar kväll idag, slutar 21.. Har en liten lucka just nu :)

Imorgon ska vi åka till ikea och kolla på möbler, så vi vet ungefär vad vi ska köpa när vi flyttat.

Om vi får tid över imorgon så ska vi även åka förbi förlossningen/BB, det är visning på onsdagar. Annars får vi ta det om.. 6 veckor? Det är då vi kan nästa gång, haha!

Åh, ser så fram emot att flytta, det ska bli såå skönt att slippa den här klaustrofobilägenheten, haha!

Beställt!

Beställde lite kläder idag, men inte till mig den här gången ;)

26 mars

Trött tjej! Ovanligt? Nej!

Har jobbat idag, slutade 16. Satt dock i möte från 14, så det var en skön dag!

Gick hem direkt efter, skulle visa lägenheten vid 16.30.. Han som skulle kika i lördags ringde nämligen igår kväll, han hade visst glömt bort..? Så jag sa att han kunde kolla idag. Och han dök upp! Blev riktigt förvånad..

Sen har jag inte gjort så mycket mer idag, lagat middag, skurat av utemöblerna då en tjej hämtar dom på onsdag. Snart har vi inget kvar här hemma känns det som, haha! Jodå, så det räcker och blir över faktiskt.

D jobbar idag fast att det är hans lediga vecka.. Haha! Så han kommer hem vid midnatt ungefär.

Annars är allt bra, har börjat bli fruktansvärt trött i fötterna bara..

Tröttmössa!

ZzzzZZZzzz!

Såå trött är jsg efter en lång dag!

Han som skulle komma och titta på lägenheten dök aldrig upp, trots att vi kommit överrens om en tid..? DRYGT! Så vi drog till stan istället, hämtade ut Ds blåtands handsfree som varit på service.. Fick en ny, inte helt fel!

Sen åkte vi till Netonnet och hittade en bra skrivare, jättesmart är den, man kan maila till den så skriver den ut det, och så finns det en app till iphone.. Så bra! Galet nöjd.

Sen var det en tjej här och köpte sängborden, sen kom det ett par och hämtade skrivbordet. Så skönt!

Nu ska jag kolla på en film och sen sova ut, ska jobba extra imorgon.

GODNATT!

Uppe innan tuppen!

Godmorgon!
Woho, igår kom äntligen D hem! Såå skönt! Så vi var och åt på Krilles, sen åkte vi hem och toksomnade! Haha!
Och jag är som vanligt pigg & vaken, vaknade 04.45..

Idag ska vi visa våran lgh för dom som ska flytta in efter oss. Så vi ska försöka hinna röja upp lite innan. Men det mesta har jag hunnit göra i veckan som var. Sorterat och kastat sjukt mycket saker. Tyckte vi slängde mycket när vi flyttade hit, men tydligen inte. Det kommer bli en lätt flytt det här känns det som :)

Förresten, måste berätta en kul sak som hände igår. D låg och puffade/tryckte på min mage igår kväll, och han fick några rejäla sparkar tillbaka! Nån ville inte bli störd där inne ;)

Jag är kär!

Åh, titta vad jag såg igår!

En cykel till mig!

Jag som inte har nån..

Jag är kär! <3

 

 

 

Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Wooork

Phuu vilket härligt väder det har varit idag! Riktigt varmt och skönt, och så är gatorna sopade också.. Våår!

Jobbade till 15 idag, sen åkte jag och tvättade bilen. Nu är den ren och fin!

Åt middag för ett tag sen, pyttipanna med stekt ägg & massor av grönsaker. Så nu är jag skapligt mätt!

Ligger och kollar lite på tv, och surfar runt och kollar bebisprylar.. Madrass till spjälsängen & skötbord och sånt.. :)

Annars är allt bra, ska till barnmorskan den 2 april.. Då kommer det nog tas prover, mätas mage, lyssnas på hjärtljud osv..

Middag

Har precis ätit middag, såå tråkigt att laga mat bara till sig själv, men hey, what to do, jag behöver matlåda till jobbet.

Så det blev lax med kokt potatis, hollandaise, ärtor & rårivna morötter. Ett stoooort glas mjölk till!

Mums!

18 dagar kvar..

Till min födelsedag! Woho!

Och det enda jag önskar mig är presentkort på ikea & caash! Det kommer gå åt nu när vi ska börja handla bebisprylar! :)

20 mars

Usch, vaknade upp imorse med knallröda ögon och helt täppt i näsan. Inte okej! Skönt att vara ledig idag iallafall!

Men inte kan det väl vara pollen ute redan? Kanske ska kolla upp med en läkare om vilka allergitabletter jag får äta, står ju så olika överallt..

Men men! Igår åkte D iväg igen, andra veckan på rad han blir borta nu. Men nästa vecka är han helt ledig iaf, det ska bli skönt!

Så jag har packat och plockat lite igen, igår var det köksgrejer som packades ner, lyckades fylla 2 kartonger iallafall!

Och så deklarerade jag igår kväll också, skönt att ha det gjort, så det inte glöms bort.

Har skickat in massa papper till FK också, inkomstutredning och ansökan om graviditetspenning. Hoppas allt blir godkänt så man slipper massa krångel. Om allt går som planerat så ska jag bara jobba maj ut. Vore kalas!

Nej nu blir det nog lite frukost och en dusch!

Typiskt!

Ja men det är ju TYPISKT! Bara för att jag har sommardäck, så snöat det! Och det lägger sig!

Hoppas det smälter bort, orkar inte få böter..

Vinge

Idag satte D dit min vinge som jag var och hämtade häromdagen.

Fint blev det! Sommarhjulen åkte på också :) nu vill jag bara tona rutorna..

14 mars <3

Hoho, dagarna rullar på i hög fart, kom på att den 14 mars hade jag och D varit förlovade i 2 år <3

Weleda

Beställde weledas havandeskapsolja igår, och den kom idag! Snabb service!

Ska tydligen hjälpa så man inte får bristningar, vet inte om det funkar ens, men det lär vi märka! Den luktar gott iallafall :)

 

 

 

Vecka 21

Vecka 21

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Trött!

Helt slut är jag! Det var en sjuk på jobbet idag, så då blev det extra mycket att göra.

Slutade för en timme sen. Var och handlade efter jobbet, kylen ekade tråkigt tom, har inte orkat.. Men nu är den välfylld igen! Ska snart laga lite middag tänkte jag, det blir pasta carbonara. Muums!

Och imorn kommer D äntligen hem, den här veckan har varit lite halvjobbig faktiskt. Och dessutom blir han borta nästa vecka också, och jag jobbar den här helgen.

Socialt liv man har! Haha!



@ work

Sitter på jobbet, har sovit riktigt bra inatt trots knepiga drömmar.

Idag blir det jobb till 16, sen ska jag hem och plocka/packa lite.

Ska kanske åka och hämta min vinge till bilen som varit på lack så D kan sätta dit den ihelgen. Kommer bli så fiint!

Vagnen beställd!

Woho, kom precis hem från stan.

Svärmor & jag har varit och beställt barnvagnen och matchande skötväska!

Den är såå fin, vill ha hem den nu nu nu! Det blev en emmaljunga city cross, med en citykorg. Bilder på vagnen/färgen finns i ett tidigare inlägg.

Så nu blir det middag, gräddstuvad pyttipanna med rödbetor :)

Hard work work..

Snaaart är jobbdagen slut!

45 min kvar, sen ska jag hem och sova! Riktigt skönt ska det bli efter en stressig kväll :)

Disco i magen!?

Haha tror lillfisen har disco i magen nu.. Fick dom första riktiga kickarna nyss!

Haha vad sjuukt!

Magbild

Här är min gigantiska mage i vecka 20 ;)


Rensar..

Då var man ensam hemma den här veckan igen. D åkte iväg på jobb idag, tråkigt att åka på en söndag tycker jag. Men men, det har varit en bra helg! Han kommer hem på fredag igen, veckan kommer nog gå skapligt fort.

Jag håller på att rensar igenom och kastar massor av saker inför flytten. Förrådet har vi gått igenom redan, skönt! Denna gången ska vi köpa några nya möbler, det skulle vi gjort när vi flyttade hit i september, men då vi inte trivts här från början så blev det aldrig av.

Den här lägenheten var ju bara en "mellanlandning" eller vad man ska kalla det. Ingen av oss har brytt sig riktigt, många av kartongerna står fortfarande ouppackade. Så soffan och soffbordet ska vi kasta ut redan nästa helg, orkar inte ha det kvar tills strax innan flytten då ingen ändå sitter där.

Tanken är väl att förbereda och göra färdigt så mycket det går tidigt, då jag eventuellt inte kommer kunna vara så delaktig i flytten.. Och D jobbar ju som han gör.. Så det blir nog kanonbra!

Väldigt rörigt inlägg, men det får duga! Ska fortsätta rensa nu, så får jag uppdatera igen nån annan gång!

Bilder på vagnen..

Hittade några bilder på vagnen, dock inga med liggdelen på chassit :(

Beställa barnvagn :)

På onsdag ska vagnen beställas! Woho! Den är såå fin!

Ska dock inte ta hem den förän mitten på juni ungefär :)

Fullt upp :)

Lördag då :)

Jobbade extra idag (egentligen min långlediga helg) 7-11, sen åkte jag och handlade, det blir tacos idag!

Kom på nyss att jag måste åka tillbaka, för vi ska kolla på melodifestivalen ikväll, så jag ska handla nåt mumsigt. Men först ska jag åka och sola, sen tvätta bilen.
Kanske hinner gå en powerwalk innan D kommer hem också!

Nej nu ska jag sätta lite fart här så nåt blir gjort!

Vecka 20

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa. 
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

En till..

Bild

Bild från ultraljudet idag :) allt var bra!


För tidigt..

Det värsta med att somna runt 20-tiden, det är att man vaknar så tidigt! Min dygnsrytm har blivit helt störd..

Vaknade kvart över 5, det är inte okej! Jag börjar ju inte jobba förän 12 idag, vill ju ha sovmorgon!

Och imorgon är det dags för ultraljud, blir bara mer och mer nervös. Jag vet ju att det är nåt levande där inne, hörde den senast igår.

Men jag känner inget! Kan det bero på att man ev har moderkakan i framvägg? Eller är fostret för litet? Tillväxthämmat? Kromosomfel? Så att den inte orkar sparka så hårt?

Ähhh det är så mycket tankar som snurrar runt, allt är säkert okej. Har tid imorgon bitti kl 9, så 8.45 har jag säkert fått psykbryt.

Nu ska jag försöka sova en stund, vilket inte lär gå. Kl 10 ska jag åka och skriva kontrakt på nya lägenheten, sen blir det jobb till 21. Så dagen kommer gå fort, som tur är!

Vecka 20 idag förresten!

Flyyyytt!

Woho, vi fick lägenheten, så 1 juni flyttar vi till en 3a på nyängen!

Det fanns badkar där, såå skönt, det har jag saknat!

Dock måste vi köpa disk- & tvättmaskin, inte alls vad man har lust att lägga ut pengar på :S
Men det är ett måste!

Kommer bli så kul, imorgon ska vi skriva kontrakt!

Rädd..?

Usch, jag är livrädd för fredagen & ultraljudet!

Tänk om allt inte är okej..?

Mycket tankar som snurrar...

Ny lägenhet

Woho, ska titta på ny lägenhet ikväll!

Hoppas den är fin, måste verkligen flytta..!

Veckan

Har jobbat hela veckan, så imorgon är jag ledig! Dock ska jag jobba lör-sön..

Förhoppningsvis blir det bra väder imorgon, det har varit kanonfint idag. Då blir det en riktig långpromenad, sen en sväng till solariet. Var där i tisdags, det var skönt :)

Dessutom kommer D hem idag, han har vägarna förbi, så jag ska hämta upp honom sen.. Woho!

Annars är allt bra, inget speciellt har hänt. Det som jag trodde var foglossning har försvunnit helt. Sköönt!

Dessutom, imorgon är det bara en vecka kvar till ultraljudet!

Längtaaarrrr!

Lösenord

 

Imorgon sätts lösenord på bloggen, är less på idioter som bara är här och snokar!

Vecka 19

Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret:
Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

RSS 2.0