Plockar, packar & städar!

Huua nu är jag klar för idag känner jag :)
Har plockat ihop 2 sopsäckar med slänggrejer, som jag ska åka till tippen med imorgon, tillsammans med gamla dammsugaren.

Sen så har jag torkat ur alla köksskåp, och skruvat ner taklamporna. Tänkte försöka bli färdig imorgon, då jag ska iväg med jobbet på onsdag, så jag kommer inte hinna så mkt innan jag hämtar nycklarna onsdag kväll :)

Det närmar sig, och det ska bli såå skönt! Sen är det bara och vänta på skatteåterbäringen och beställa diskmaskin och tvättmaskin :)

Ny dammsugare

Jaha, mitt i städningen går dammsugaren sönder! Kunde den inte väntat till på fredag..?

Så det blev bara till att köpa ny!

Barnmorskebesök

Då var ännu ett till barnmorskebesök avklarat. Börjar tröttna på henne nu, såå virrig. Tur att dom besöken inte betyder nåt för mig, utan jag går bara dit för att kolla att allt är okej.

Vecka 31 (30+3)
Blodtryck 110/60
SF-mått 29cm
Hjärtljud 155 slag/min.

+1 protein i urin, men detta var inget att oroa sig över, då mitt blodtryck ej var högt. Men det blir odling nästa gång för att kolla läget..

Blodsocker tog hon ej, ej heller HB. Ifrågasatte detta men det behövdes inte varje gång..? Nja, blodsockret hade varit bra att kolla iaf.

Nästa besök blir den 18/6, dvs om 3 veckor..

Måndag

Ny dator

Just det, jag har köpt en ny dator i helgen! Jättefin, 10 tums skärm. Det blev, efter mycket velande en Acer, precis som den förra. NÖJD!

Veckan

Söndag, och D har åkt iväg och jobbat. Han kommer hem igen på torsdag och är ledig på fredag :)

Veckans planer hittills:

Måndag: Barnmorskebesök 13.00.

Tisdag: Packa packa packa, städa städa städa!

Onsdag: Avslutningslunch med jobbet, 12-16. Hämta nycklar till nya lägenheten! Flytta lite lättare saker som kläder, blommor osv.

Torsdag: D kommer hem på eftermiddagen. Hämta en släpkärra och flytta alla tunga saker. Städa.

Fredag: Lägenhetsbesiktning 10.00. Åka till IKEA! K kommer ev upp från Karlskrona?

Fullt upp! :)

Ullared

Här är lite bilder på allt svärmor köpte till bebis när hon var i Ullared! :)

Örngott till vagnen

 

Bäddset till spjälsängen och vagnen

 

Lakan till spjälsängen

 

Snuttefilt, hänggrej och leksak.

 

Lakan till vagnen

 

Kläder

2 filtar och badcape

 

Mys

Nu är det sommar! <3

Vecka 31

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Soool

Sitter i solen och har det riktigt bra!

Happy

Morgonpromenad

Kom hem för ett litet tag sen, var på en morgonpromenad, 50min i så rask takt som möjligt.

Nu blir det dusch, frukost och så ska jag hänga tvätten som precis blev klar.

Less

Åhhh vad less jag blir!

Var och hämtade ut paketet med den rosa & blå bodyn som jag visade i ett tidigare inlägg.

Öppnar paketet i bilen påvägen till affären, skulle handla lite också. Kommer hem, och hittar inte den blå?? Jag hade den nyss i handen? Går ut till bilen, nä inte där heller. Åker bort till affären, misstänker att den måste glidit ut när jag gick ur bilen, men nä inte där heller.

LESS JAG BLIR!

Nu har jag en rosa, men ingen blå! Och den blå är för tillfället slutsåld! Hoppas att den kommer i lager igen!

:(

Sänghimmel

Beställde nyss en sänghimmel, riktigt fin tycker jag!

Här är en bild på den, fanns tyvärr ingen bild på bara den..

Riktigt fin med hjärtan och rosetten :)

Läkarbesök

Kom hem för ett litet tag sen, har varit hos läkaren och fick min sjukskrivning förlängd.

Såå nu förblir jag hemma tills sjukskrivningen går över i graviditetspenning 28/5 :) Skönt det!

Var uppe vid 3 imorse (inatt?) och sa hejdå till D, kunde inte somna om sen, det åskade :( men nu skiner solen igen! Konstigt väder..

Svärmor ringde för ett tag sen, hon var nere i ullared och shoppade loss, och hade tydligen handlat massor av bra grejer till bebisen. Bäddset, filtar, nallar osv. Så snällt, lite mindre att behöva tänka på :)

Måndag

Det har varit riktigt varmt, soligt och fint idag!
Satt ute i solen och åt frukost, sen hade jag massa annat för mig.

Har tvättat flera maskiner idag, och bäddat rent i sängen. Packat undan lite kläder och sånt som inte kommer användas innan flytten nästa vecka.
Dammsugit i sovrummet.. Putsat alla fönster. Hunnit med en hel del!

D kom hem vid 14 tiden, skönt det! Kanske inte lika skönt att klockan ringer 02:45 imorgon och ev på onsdag. (som den gjorde idag..) sen är han förhoppningsvis ledig tors-sön.
Då ska vi verkligen gå igenom det sista, och kasta lite mer grejer.

Sen kommer han inte hem förän på torsdag e.m. Nycklarna till nya lägenheten hämtar jag på onsdagen, och flyttar över lite lätta grejer som jag kan ha i bilen. Sen riktig flytt på torsdag kväll, städa massor, och besiktning på fredagen. OM jag nu kan boka om den, i dagsläget är det tors 15.30, och det går ju INTE. Men det ska nog gå bra.

Sen ska vi till ikea på lördagen, ser såååå fram emot det! Kommer dock inte bli lika kul att packa upp och skruva ihop allt :(

Men det blir bra när det är klart!

<3

20 maj

Magbild vecka 30.

Magen växer och växer!

Paket

D fyller år imorgon, så jag slog precis in hans presenter.

Han kommer inte hem förän imorgon, då det är Stockholm truck meet, nya lastbilen skulle visst ställas ut där.

Så det är perfekt att han inte är hemma, passade då även på att göra en smörgåstårta som jag kan dekorera imorgon innan han kommer hem :)

Annars är allt bra!

18 maj

 

 

Vecka 30

Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Bebiskläder

Självklart fick bebis också kläder.

Dessa ska packas med i väskan som ska med till BB. Så bebis kommer eventuellt åka hem i nån av dom här, om det inte hinner hända en olycka innan vill säga, så vi måste byta kläder till nåt annat ;)

En rosa och en blå, då vi inte vet om det är en flicka eller pojke :)

Shopping

Beställde lite kläder till mig, garderoben krymper mer och mer, haha!

Hejdå lilltånagel!

Haha, hur fan lyckas man..? Råkade sparka in lilltån i väggen när jag var påväg in till badrummet..

Sååå nu har jag ingen nagel på tån alls. Den hängde lite på trekvart och blodet sprutade, så jag var tvungen att dra bort den.

Hoppas den växer ut fort.. Och tur att jag är hemma sjukskriven, gjorde galet ont med skor på sig idag!

Det är förresten ischias jag har problem med. Riktigt jobbigt. Det gör såå ont, och ibland "fastnar" jag på vissa ställen, det gör så ont så jag inte kan ta mig därifrån. Har fastnat halvvägs ur bilen, sittandes på sängkanten, och, senast nu idag, på badrumsgolvet. Tog 20min innan jag kom därifrån :/

Ska ringa läkaren på mvc, måste förlänga min sjukskrivning med en vecka, sen går jag på graviditetspenning och slipper tänka på sånt :) tänkte först jobba den sista veckan, men vågar inte ifall jag skulle "fastna" nånstans på jobbet, lite svårt att be nån om hjälp..

Britax

Det blev ett babyskydd idag till slut.

Britax babysafe plus SHR ll heter den. Det blev en bas till bilen också, snabbt & smidigt, då det bara är att klicka i den när man ska nånstans, även om det går att använda den bara med bältet.

Sen blev det även en adapter till vagnen, så man kan klicka i stolen där också. Smiiiiidigt :)

Såhär ser den ut:

Babyskydd.

Idag ska jag åka och titta på/köpa babyskydd (bilbarnstol) till bilen.

Nu börjar det bli mer verkligt :)

Skiter i det..

Äh, nu skiter jag i allt och sjukskriver mig fram tills att jag går på graviditetspenning. Ändå bara 2 veckor kvar.
Kommer inte klara av att jobba när jag måste gå i slow motion uppför trappen för att kniven i svanskotan inte ska vridas om 3 varv..

Visning på förlossningen/BB.

I onsdags var vi förresten i Nyköping, på deras visning av förlossningsavdelningen och BB.

Jag är nöjd, fick svar på mina frågor och är nöjd med lokalerna. Alla rum hade olika färger (hoppas det rosa är ledigt när vi ska in), och alla har badkar. Det är ett måste för mig då jag verkligen vill bada i början.. Sen blir det bara lustgas, men om det blir VÄLDIGT utdraget så får det bli en ryggbedövning så man orkar.

Det enda jag är mindre nöjd med är BB. Att man ev kommer få dela rum med någon annan. Men men, jag kommer åka hem så fort man får ändå, bara bebis mår bra så.
Vill inte va där i onödan, åker hellre hem där man kan slappna av, och sen in igen för läkarundersökning och provtagning..

 

 

Vecka 29

Kroppen:

Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.

Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet:

Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Fortfarande hemma..

Är fortfarande dålig, så det blir inge jobbande i helgen :/ inte bra!

D kom hem med en kebabtallrik åt mig igår efter jobbet (hans lediga vecka men han jobbar lite ändå på hemmaplan).
Det var så sjuukt gott så det finns inte. Haha!

Har ingen feber för tillfället, men är helt död. Ligger i sängen och gnäller lite för mig själv. Ont i halsen, och snor finns det gott om.

Tog precis en snabbdusch och tog på mig lite kläder och smörjde in mig med en härlig bodybutter, och vips så mår man faktiskt liiiite bättre.

Förresten, vecka 29 idag! Tiden går fooort!

Sjuk

Hemma från jobbet idag, har feber och taggtråd i halsen.

Dessutom har jag en kniv i svanskotan, som gör det svårt för mig att gå, och omöjligt att ta på skon på vänsterfoten utan skohorn. Kan inte lyfta upp benet utan att nästan börja grina. Och allt pollen gör mig galen snart. Jag är så less så det finns inte.

Har inte tid att vara sjuk, dessutom är det min jobbhelg den här helgen.

27e är min sista jobbdag, vill inte stupa innan mållinjen.. Inte långt kvar!

Lördag

Lördag & ledig helg!
Riktigt skönt, men tyvärr inte lika skönt väder som jag hade hoppats på.

Vad har hänt idag då..?
Vi har bytt till sommardäck på v70n, sent ja, men den blir ju aldrig använd nu då det bara är jag hemma på vardagarna, så det har inte varit så bråttom med det :) Och så var vi och tvättade den också.

Sen har vi dammsugit och torkat ur den andra bilen.. Dammigt var det!
Lastbilen blev urtorkad också.

Tvättat 3 maskiner tvätt..

Så nu har jag bäddat ner mig i sängen och ska vila ett tag, foglossningen gör sig påminnd när jag varit igång så mycket, känns som att man har en kniv i svanskotan..

Vecka 28

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.

Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Snart så..

Snart är klockan 21 och jag får gå hem :) ska bli skönt!
Jobbar extra imorgon, men bara fram till 11!
Sen ska jag ner en sväng och sola tror jag, beroende på när D kommer hem och behöver bli hämtad, men det blir nog inte förän sent på eftermiddagen skulle jag tro.

Är ledig lör-sön, det ska bli riktigt skönt faktiskt.. Men har fullt upp ändå.

Tiden går för fort, vart tar dagarna vägen egentligen..?

Trött

Huua, är äntligen hemma igen.
Jag blir så trött av att jobba kväll, blää! En kväll till bara..

Så jag har precis duschat och ätit en macka, nu är jag nerbäddad i sängen.

Fick inga allergitabletter idag, bara ögondroppar och nässpray. Hoppas det hjälper..

Nu ska jag sova, hoppas på fint vädrr imorgon så jag kan sitta i solen igen innan jag drar till jobbet vid 12 :)

GODNATT!

Barnmorskebesök

Barnmorskebesök avklarat!

Vecka 27 (26+5)

Hb 110
Blodsocker 5,4
Blodtryck 120/72
Hjärtljud 142
SFmått 25cm (mitt på kurvan)

Så nu sitter jag i solen och dricker kaffe och äter en glass. Ska tillbaka till vårdcentralen kl 14 för att träffa en läkare som kan skriva ut allergitabletter åt mig..

Sen jobbar jag extra idag, 16-21 :)

RSS 2.0