Laban

Vann ett presentkort idag på klädkammarn, så det blev en söt labanbody. 200kr för ett miniplagg! Men fin är den :)

Sen har jag varit och storhandlat idag, blev även en sväng ner till solariet. Sen så har jag tömt förrådet också.. Skönt!

Så nu kan dagarna gå fort så jag slipper jobba mer, så det kan bli dags för flyyytt! :) :) :)

Beställt!

Woho, bestämde mig nyss för att det får bli den rutiga mattan, så jag beställde den :)

Hade en rabattkod också, så jag fick 50% rabatt!
Hur bra som helst, så jag fick den för 650kr :)

Burger king

Mätt som en plätt!

Vi var och provåt på ett nyöppnat BK här i närheten. Jag som inte gillar BK i vanliga fall tog nån kycklingburgare, och den var väldigt god :)

Städdag!

Eftersom jag inte kan vara ute idag passar jag på att städa medans D är och håller på med inredningen till nya lastbilen..

Har dammsugit madrasserna, bäddat rent, dammsugit, torkat damm, skurat golv, tvättat 3 maskiner tvätt (den håller än så länge, fast att den låter döende), plockat i och ur diskmaskinen..
Bytte även ut dubbelduntäcket mot 2 tunnare, det är lite för varmt för det tjocka ;)

Så nu känns det rent och pollenfritt här hemma. Men jag känner att jag måste börja ta det lugnare, kan inte hålla samma adhdtempo som förut, och så måste jag inse att jag inte kan göra allt samtidigt, får obehagliga sammandragningar..

Är ledig imorgon, då ska jag åka och handla på Ica Maxi.

Ska förresten till barnmorskan på onsdag. Blir väl samma saker som sist antar jag..

Söndag..

Kunde inte jobba idag, stannade hemma. Såå tråkigt :(

Men det är alldeles för mycket pollen ute, mådde riktigt dåligt igår på eftermiddagen, på kvällen blev det liite bättre, så vi åkte över till N & C för lite grillning. Väl där så var det nån sorts bartömning (!?) så det var fullt hus.
Riktigt trevlig kväll med god mat och roligt folk.

Idag har jag bara varit inne då jag inte kan gå utanför dörren utan att halvdö. Ska ringa en läkare på måndag och få Tavegyl utskrivet, för det här funkar inte..

Jobbhelg..

Sitter på jobbet och äter lunch, det är såå skönt väder idag, varmt och soligt!

Har cyklat hela förmiddagen, riktigt skönt! Ska mumsa i mig maten, sen ut i solen igen.

Ikväll blir det ev grillning, mysigt :)

Glaaass!

Haha guud vad sugen jag blev på glass nu när jag hörde att hemglassbilen åker omkring..

Men nej, ska nog inte äta glass tror jag.
Fast det skulle inte sitta fel med en sån här:

Mattor

Hittade mattor! Men har lite beslutsångest då båda är fina.

Lutar åt den rutiga?

 

Ikea

Sitter och knåpar ihop en liten ikealista inför flytten som närmar sig :) Listan är nästan färdig, bara mattor som saknas nu. Men det blir inte från ikea, hittade inga fina där.. Tips?

Fint väder är det idag iallafall, solen skiner!

Nej nu ska jag tokleta mattor, sen äta lunch, blir kyckling idag igen! (besatt?)

Magbild vecka 27.

Händer grejer nu.

Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.

Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.

Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

Lunch

Sitter på jobbet och äter lunch, grillad kyckling med avocado och morötter. Mums!

Slutar 21, ledig imorgon. Ska bli skööönt!

Regn

Det har regnat här i några timmar, inte alls kul, speciellt inte när jag jobbat kväll.

Är fortfarande less, på allt och ingenting. Har ingen lust med nånting. Vill inte jobba, men ändå inte vara ledig. Inte vara vaken, men vill ändå inte sova..

Svårt det där. Mycket tankar som snurrar nu, och mycket att hålla reda på. Och så har jag börjat glömma saker också, så jag måste skriva upp precis allt, men det är inte alltid jag hinner det innan jag glömt :)

Äh, det är bara att ta en sak i taget, måste ju inte göra allt samtidigt, även om jag vill!

Ännu ett svammelinlägg, ska skärpa till mig snart ;)

Less

Är sååå less på en i min bekantskapskrets. Hon ska också ha barn, dock osäker på när.

Hon har så jävla stort bekräftelsebehov, pratar bara om sig själv, om hur synd det är om henne som har ont, blablabla. Hon ringer t.o.m in till förlossningen för att hon har lite huvudvärk? Vad ska dom göra åt det?

Är så less så jag bara vill strypa henne ibland. Men bara för att hon är gravid ska hela världen kretsa kring henne.

Själv har jag ingen lust att prata om min graviditet med folk man träffar. Alla frågar ju ändå bara hur man mår och när det är dags och att jag fortfarande är såååå liten. Och så undrar folk hur jag fortfarande kan orka jobba med det jag gör.

Jo jag mår BRA som vanligt, känner mig så ogravid man kan, det är lite mer än 3 månader kvar, och jag är glad att jag inte fått så stor mage ÄN, för då kan jag jobba, vilket jag ska göra en månad till, trots att jag säkert kan jobba enda till slutet, men det har jag inte lust med då vi ska flytta och jag kommer ha annat för mig.

Så om ni verkligen vill fråga nåt, så fråga inte hur jag mår, för jag mår bra!

Gnälligt inlägg ja, men det fick bli så.

Smörgåstårta..

Annorlunda, men god!

99 dagar kvar!

Idag är det 99 dagar kvar till beräknad förlossning!
Skönt att vara nere på tvåsiffrigt. Men jag hoppas ändå att jag inte behöver gå hela tiden ut, två veckor tidigt vore kanon! Men det kan man ju bara drömma om, kommer säkert gå över med två veckor istället..

Trött

Snart dags att sova känner jag, är helt slut efter att ha jobbat kväll idag. Blä, jag hatar att jobba kväll!

Köpte mig en kycklingklubba och en avokado, det fick bli middag idag. Mumsigt!

Imorgon börjar jag inte jobba förän kl 16, men kommunen bjuder på smörgåstårta som tack för ett bra år kl 11, så det får man ju inte missa ;)
Sen kl 14 är det demensmöte, så då måste jag tillbaka.

Allt är bra här, börjar känna mig trött bara. Mera järntillskott..!

Lyxshake!

Lyxshake blåbär på max är nog det godaste jag smakat på länge! Men man går nog upp 10kg efter att ha mumsat i sig en sån..

Kört..

Haha, jag hann köra 3 maskiner tvätt, tvättmaskinen lät precis som ny efter den fina limningen.. Men sista gången den skulle pumpa så lät den som en stenkross och orkade knappt pumpa.. Vågar inte tvätta mer.

Orkar inte plocka isär den igen, så nu får dom fan skynda sig att fixa hit en ny!

Powerwalk

Kom precis hem från en skön pw, ska strax sätta mig och äta lite frukost och fundera på vad man ska göra i vilken ordning idag.
Tänkte försöka hinna med att sola också.

Annars är allt bra, fullt upp!

Fixad?

Då det tar sååå lång tid aty komma och titta på våran jävla tvättmaskin så bestämde vi oss för att plocka isär den igår.

Tror att vi löste problemet tillfälligt med lite superlim, så vi satte igång en maskin med handdukar.

Typiskt nog så somnade vi ganska omgående efter det, så jag hann aldrig höra om den fortfarande lät som en stenkross.. Men det var inget vatten kvar i den imorse, så den kanske funkar nu? Det återstår att se, slutar 11 idag, så jag ska nog testköra den igen.

Att det ska vara så svårt att komma och titta på en tvättmaskin.....

Vecka 26


Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Ikea

Har kollat runt lite på ikeas hemsida, och hittat mycket fint:

Less

Är så fruktansvärt less idag!
Våran tvättmaskin har börjat låta mer och mer konstigt, så häromdagen ringde vi och felanmälde den..

Men nää ingen hade tid och komma och titta, nästa vecka kanske.. Men det var ingen fara, vi skulle fortsätta tvätta som vanligt.

Jaja visst tänkte vi, och körde igång en maskin. När den var färdigkörd hade den inte pumpat ut nåt vatten, så tvätten låg och simmade i tvättmedelsvatten. KUL! Så nu är den helt trasig.

Ska ringa och gnälla lite imorgon, så vi får en ny tvättmaskin, och det fort!

Beviljad!

Woho, fick hem brev från FK idag, blev beviljad hel graviditetspenning :)

Sköönt, då jobbar jag bara maj ut som planerat!

Älskade vårväder!

Våren är här!

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.

Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.

Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpennning (tidgare havandeskapspenning) från 60 dagar innan beräknad förlossning. Vill du kunna planera i god tid kan du skicka in din ansökan om gravidpenning redan nu till försäkringskassan.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Magbild vecka 25

Sakta men säkert, vecka 25 idag.

Trött tjej!

Skapligt trött man är då!

Dags att göra sig iordning och dra till jobbet kanske..

 

 

Godmorgon!

Huua vad tidigt det är! Gick upp 04 idag och skjutsade D till lastbilen. Skönt att det är kort vecka den här veckan! :)
Själv börjar jag inte jobba förän 12, och slutar därmed 21. Tycker kvällarna är tråkiga att jobba.

Det har blåst ordentligt inatt, det tog ett tag innan jag kunde somna igår kväll, låg bara och lyssnade på blåsten.

Annars är allt bra, längtar mer och mer till flytten, det närmar sig :)

Städar & packar

Det har varit skönt att få ett litet break från vardagen, bo på hotell osv, men guuud vad skönt det är att komma hem!

Så idag gick vi upp vid 8, åkte och tvättade bilen, lämnade massa kartong till återvinningen och handlade frukost.

Efter frukosten åkte D iväg och hjälpte till med nya lastbilen, och jag passade på att städa och sätta igång en maskin tvätt.

Nu ska jag baka mig en liten födelsedagstårta :)

Bingolotto

Snart dags!

Bästa bästa bästa!

Haha jag är nog väärldens lyckligaste nu!
Kommer hem från karlskrona, låser upp dörren, går in, och där, i vardagsrummet står det en cykel! EN ROSA!

Och det roliga är att det är exakt det exemplaret som jag visade i bloggen härom veckan! Den hade lagts undan på affären några dagar senare :)

Åh vad jag är glad!

 

Frukost!

Har precis ätit frukost, vi var först i resturangen.. Förvånad? NEJ!

 

 

 

 

Maaat!

Ojojoj, ligger i sängen på hotellet, matkoma! Haha, är sååå mätt!
D somnade för länge sen :)

Åt middag nere i hotellresturangen, riktigt bra mat!

Förrätt blev toast skagen, och det var nog den godaste jag ätit?

Varmrätt blev hamburgertallrik, enbart för att vi såg en sån igår och det såg så gott ut, påminde om olearys :)

Dessert blev chokladfondant med vaniljglass och hallon :)

MÄTT!

 

 

 

Hotellmys :)

Fin utsikt!

Vecka 24!

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken.
Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av.
Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet:
Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Powerwalk

Kom precis hem från en powerwalk i det härliga vädret!

Det är så tråkigt att det är så fint nu, och hela helgen (och så långt fram man kan se) kommer det regna/snöa. Blää

Långledig!

Är långledig nu, jobbar inte förän tisdag nästa vecka. Skönt det!

Var inne lite snabbt på jobbet idag på möte, annars varit ledig även idag.
Sov faktiskt till 12 idag, och det är VÄLDIGT ovanligt, brukar annars vakna vid 05.. Men det va skönt!

D smet hem igår kväll, så han sov hemma natten som var, blev riktigt glad då jag inte hade räknat med att träffa honom förän imorgon :)

Annars har jag packat färdigt (nästan), vi åker ju ner till karlskrona på fredag morgon. Ska bli mys!

Nej nu blir det dusch och sen sängen!

Hämtat ut paket..

Haha, har jag beställt allt det här? :D
Allt var superfint, är jättenöjd.

2 april

Det blev ingen powerwalk idag som jag hade planerat, det blåste för mycket för att det skulle vara skönt.

Så jag har hållt mig inne idag, förutom en sväng till affären för handling, och så postade jag brevet till FK.

Pratade även med dom idag, och dom hade inte börjat kolla på mina papper ännu, men dom hade fått in allting iallafall. Handläggningstiden är 30 dagar på havandeskapspenning, men det vore kul att veta så fort som möjligt om min ansökan blir godkänd.. Om den blir det så jobbar jag ju bara maj ut :) Sen blir det flytt, och efter det kan jag bara gå hemma och boa. Kommer bli skitbra!

Sen så har jag även ringt och bokat besiktning av den här lägenheten, 31maj blev det. Och så har jag sagt upp elen också, och gjort adressändringar.

Går inte tiden fruktansvärt fort? Jag tycker det iallafall..

Nej nu ska jag börja med middagen, korv stroganoff idag. Blir många matlådor nu när jag är själv igen, haha!

Ha en riktigt bra dag alla!

Mera shopping..

Hittade några bra rabattkoder, så jag klickade hem lite saker :)

Spjälskydd till spjälsängen, tummen.
Sängkläder, tummen.
2 par bodys
1 par byxor.

Haha, märks det att jag älskar tummen? <3

Barnmorskebesök.

Då har jag varit hos barnmorskan, tog inte mer än 20min ungefär. Fick massa papper, bl.a moderskapsintyg att skicka in till försäkringskassan..

Sen togs det prover:

Blodsocker 5,4
Hemoglobin 109, ferritin 40.
Måste börja äta niferex.
Blodtryck 120/70.

Fick även veta min blodgrupp, som är A, RhD pos.

Sen lyssnades det på hjärtljud, och dom låg på 143slag/min.

Nästa besök blir om en månad igen, och då skulle man börja mäta magen :)

Söndag

Då var jobbhelgen över. Skönt! Gårdagen var helt okej, men det var lite för mycket idag för att det ska vara kul. Men men, det gick!

Är ledig imorgon, då ska jag köra D till lastbilen, ännu en vecka han blir borta. Men nu blir det kort vecka, för på fredag åker vi ner till Karlskrona! :)

Imorgon ska jag även till barnmorskan på första "riktiga" besöket. Förra gången var ju inskrivningen i vecka... 7? Så det var ett tag sen.

Efter det blir det en lång powerwalk, om det inte är dåligt väder vill säga. Men jag tror det skulle vara uppehåll på förmiddagen, får hoppas på det iallafall!

Nej nu blir det dusch och en film, har matkoma efter middagen, stuvade makaroner med falukorv & köttbullar! :)

RSS 2.0