Helgen

Då var det måndag IGEN, tiden bara flyger fram, alldeles för fort! Denna veckan är D borta, så nu dansar jag på bordet. Haha nej då.

Var och åt på O'learys i lördags, det kommer nog dröja läääänge till nästa gång!

Vi var så hungriga så vi beställde in både nacho chips med olika dippar OCH mozarella sticks innan maten.. Sen varsin hamburgare på det. Och dom är inte små.. Med deras underbara pommes! Massor av cola till. Haha sen mosade vi i oss tills ögonen gick i kors. Helt galet. Såg avsparken på fotbollen, sen pallade vi inte mer, och jag höll på att somna. I bilen på vägen hem började jag skaka som en dåre och kallsvettas.. Åkte i 150 hela vägen hem, bums i säng, somnade direkt, vaknade och gick upp 6 på morgonen på söndagen, pigg som aldrig förr! Haha fy fan vad jag hatade mig själv! Ska ALDRIG MER mosa i mig så mycket mat!

SÅ OVÄRT!

Så i söndags åkte vi ut till garaget och luftade bromsarna, det blev inte bra gången innan, men nu blev det kanon, självklart för att jag hjälpte till! ;)

Sen grillade vi korv i solen, såå mysigt! Känns verkligen som att våren är på gång nu! Det behövs, går alltid i ide över vintern..

O'learys!

Ringde nyss och bokade bord på O'learys till ikväll :)

Vi brukar alltid chansa utan att boka, men då det är en stor match ikväll vågade vi inte göra det, hehe!

Jag bara ÄLSKAR att äta på o'learys, maten är to die for, speciellt hamburgarna :)

Så nu blir det hopp i dusch!

Gårdagen

Var som sagt i stan igår, och vi var inte ensamma! Sjukt mycket folk, det var nästan jobbigt..

Vi köpte nya bromsgrejer till ena bilen, nya snygga skor åt D (inga åt mig buhu)..

Men däremot en ny bh åt mig, och det behövdes kan man säga. Behövde gå upp 2(!) kupstorlekar REDAN! Hur ska det här sluta? Haha!

Sen hittade vi en söt body, mjukisdress och ett par ministrumpor :)




 

Vår!

Riktigt härligt väder idag, som en vårdag!

Jobbade extra idag fram till 11, så jag kom hem för ett tag sen. Väntar nu på att D ska komma hem, vilket lär bli när som helst.

Sen ska vi åka och handla bl.a nya bromsar till ena bilen, och kolla om vi hittar nya skor.. Kanske slinker med lite annat smått och gott, vi får se!

Kolla på barnvagn ska vi hinna göra också, så man vet vad man ska beställa sen när det är dags. Kan vara lång leveranstid tydligen då dom bara tillverkar en modell åt gången..

Babybox

Var och hämtade ut en babybox idag, ganska tråkigt innehåll, bara reklamgrejer. Men men, gratis är gott!

Napparna var söta iaf, och tidningar är alltid kul, även fast dom var från början av 2011...



Fika

Prinsessbakelserna var sluut idag (konstigt?), så jag fick en napoleonbakelse, inte alls synd om mig!

Sååå gott!

 

Vecka 18

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.

Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

(Jag kommer dock inte göra ultraljud förän den 9 mars)

Fostret:
Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället.
Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Lunch

Sitter och ska precis äta lunch, sen ska jag hämta ut klädpaketet jag beställde häromdagen :)

Till lunch blev det ett hårtkokt ägg med minikeso och morötter. Mums!

Snart fredag :)

Woho, snart är det ääntligen fredag, och D kommer hem efter att ha varit borta hela veckan :) Dock är det här den osociala veckan, självklart jobbar jag ju den här helgen :/
Varannan vecka ses vi knappt alls, haha!

Gick in till chefen idag och berättade om mina planer, det var lite halvjobbigt faktiskt. Men jag ska tänka på mig själv, och inte på företaget. Det är faktiskt SVÅRT när man trivs så bra.
Men hon var såå förstående, och hade inte ens räknat med mig nånting alls i sommar. Så det känns bra!
En vikarie för mig hade hon ordnat också, så henne ska jag skola in i vår!

Vecka 17

Vecka 17

Kroppen:
Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.

Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret:
Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder.
Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln.
Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen.
Barnets hår har börjat växa och bli längre.

Detta åkte även med i beställningen :)

Såå söta :) har nog börjat handla lite grann, så man inte behöver köpa allt på en o samma gång.

Längtar tills vi kan beställa vagnen, det blir nästa månad! :)

Beställt kläder..

Haha, var tvungen att beställa lite kläder .. Antalet plagg som är någorlunda sköna att ha på sig är inte många..

Så det blev ett par byxor, ett par leggings, linnen & tshirts. Sen beställde jag även strumpor & underkläder. Behövs alltid.

Fredag!

Idag får D laga mat, det betyder att det blir pizza ;)

Har varken lust eller ork att laga nåt idag, det får bli imorgon istället, och då blir det stuvade makaroner m falukorv. Så sjuukt gott!

Helgen blir nog skapligt lugn, D blir ju borta hela nästa vecka igen, måste hinna umgås lite :)

Kallt!

Gick upp vid halv 6 imorse, kollade då på termometern...

MINUS 21 JÄVLA GRADER!?
Burrrr!

Nu är det "bara" -17! Solen skiner iofs, men jag går inte utanför dörren idag, är glad att jag är ledig idag!

Har precis ätit en rejäääl frukost, så jag lär stå mig ett bra tag.

Förresten, den där grejen jag beställde i veckan, som man lyssnar hjärtljud med, den kom igår! Och den funkade kanonbra också, men det tog ett tag att hitta rätt. Men häftigt lät det iaf, som en galopperande häst? Haha!

Nej nu ska jag hänga lite tvätt och hoppa in i duschen!

Vecka 16

Tiden går fort, idag går vi in i vecka 16!

Kroppen:
Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.

Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret:
Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.

Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Tacos

Har precis ätit middag, det blev tacos idag!

Snabbt & enkelt :)

Är äääntligen ledig imorgon, det ska bli så skönt!
Ska bara in på ett möte 15-16 :)

Sen jobbar jag på torsdag, sen får jag långhelg!

Ledig fre-lör-sön-mån ;)

Foglossning..?

Tror nästan att jag har börjat få foglossning då jag har så ont i nedre delen av ryggen, värst är det i svanskotan..

Så jag beställde ett babysherpa bälte, det är ett stödbälte. Hoppas det hjälper, eller aa, hoppas det inte blir värre.

Ligger just nu i sängen med elektrisk värmedyna. Raart!

Angelsounds

Beställde precis en grej man kan lyssna på hjärtljud med. Har testat en app på telefonen, den funkar, men den är inte alls lika bra..

Ska bli spännande, hoppas den dimper ner i brevlådan snaaart!

Mat & fotboll

Var på o'learys heron city och kollade på Chelsea - Man utd och åt lite mat för ett tag sen, är nu på väg hem, proppmätt!

Men det var jag sjukt värd efter den här helgen. Har varit liiiite kaos på jobbet i helgen, men allt löser sig och jag är sjukt glad över att ha så fina och duktiga kollegor!

Nu är det bara några jobbdagar kvar, sen är jag ledig!

-20 grader..

Jahapp, där kröp temperaturen ner en aning, -20 grader är det just nu..

USCH!

Jobbbb

Vaknade tidigt idag, vid 06.30.. Irriterande faktiskt, då jag inte börjar jobba förän 12. Ska dessutom ha en ny tjej med mig, så den här dagen blir nog skapligt tråkig.

Måste förbi affären också innan jobbet, har nämligen upptäckt att kiwi är sjukt gott, kan äta 5 om dagen! Muums!

Har funderat och bollat tankar med kollegor om hur jag ska göra i sommar, och har nog kommit fram till ett bra beslut. Tar det sen till våren, efter rutinultraljudet den 9 mars.

Annars är allt bra, har haft lite ont i svanken/korsryggen hela veckan bara.. Köpte alvedon igår på affären, och fick visa leg, då det är 18årsgräns!? På alvedon? Helt sjukt..

Nej, nu blir det duschen!

Vecka 15!

Går in i vecka 15 idag! :)

Kroppen:
Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten.
Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.

Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret:
Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

Semester?

Har legat hela morgonen och klurat på hur jag ska göra i sommar.. Ska jag jobba hela sommaren, ta ut min semester eller gå på gravledigt? Det är ju sååå svårt, visst vill jag jobba så länge som möjligt, men ändå vore det skönt att gå hem tidigt. Många tankar..
RSS 2.0